Cysta

cysta_wiem_o_zdrowiu

Forum -> CYSTA-PROBLEMY Z ZAJŚCIEM W CIĄŻE

Tytuł:CYSTA-PROBLEMY Z ZAJŚCIEM W CIĄŻE
Autor:Ruda
31.8.2010, 14:42
WITAM :) Zakładam ten wątek,ponieważ jestem ciekawa czy jest więcej osób,które mają ten sam problem :-( .Otóż ja i mój K. od sierpnia staramy sie o dziecko,niestety w styczniu wykryto u mnie cyste :( jest dużxxx mam mieć operacje :( Zwlekam z ta decyzją,bo łudzę się ,że uda mi się zajść w ciążxxx miesiąc łudzę się że @ nie przyjdzie... :( w końcu w sierpniu będzie rok jak się staramy :-/ Chociaż mam obawy,może pęknąć i się wylać...myśle,żeby to skonsultować z drugim xxx xxx któraś z Was jest w podobnej sytuacjii i mimo to zaszła w ciąże ?? a może zamiast operacjii ,pomogą jakieś tabletki ??

Autor:ewcia
27.1.2011, 21:45
Witam, też jestem w podobnej sytuacji :(( bo też jest rok jak staramy się o dzidziusia i jak narazie nic z tego! ponad 2 lata temu miałam wyciętą tarczyce i ciągle biore leki oprócz tego chodze regularnie do ginekologa i wykryto mi cyste na jajniku, ktora kazano mi usunąć sama nie wiem co robić:(( strasznie się boje, ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie zycia bez dzieci...

Autor:kaja
27.4.2011, 19:24
Witam Też mam taki problem jak wy dziewczyny... Mi wykryto cystę w kwietniu i od razu zdecydowałam się na laparoskopię (nic strasznego)ponieważ z cystą nie da rady zajść w ciąże tak powiedział lekarz. Aktualnie jestem po zabiegu zobaczymy... Pozdrawiam

Autor:aneta
9.6.2011, 10:16
dziewczyny ja miałam cyste 6ch na 4 cm na jajniku i zaszłam w ciaze w trzecim miesiacu ciazy sama mi pękła nie powodując przy tym zagrożenia dla dziecka. a teraz po 3 latach zrobiła mi się druga na drugim jajniku i tą niestety trzeba usunąć, moj lekarz mówił że cyste wyleczy ciąża

Autor:
20.11.2011, 21:23
dziewczyny ja jestem 2 tygodnie po operacji usu mialam skret xxxuneli cyste z jajnika ktora mialam na 5,5 cm.za pare miesiecy wychodze za maz i lekarz twierdzi ze nie bedzie problemu z zajsciem w ciąze wiec trzymam sie jego slow:). . . co do operacji...(ja nie mialam wyboru bo chwycil mnie bol w pracy i pojechalam na pogotowie z mysla ze to wyrostek) ...totalna masakra- rozciecie tak jak po cesarce...

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Podaj najwyższy szczyt Polskich Tatr

cysta_ciekawostki

Ciekawostki

Zdrowie
Dobre zdrowie pozwala sprawnie funkcjonować w codzienności, realizować życiowe cele, wypełniać obowiązki zawodowe, spełniać swoje pasje itp. Jednak by zdrowie dopisywało, należy o nie zadbać. Troska o zdrowie jest troską o samego siebie i wyrazem szacunku dla własnej osoby.

Czy wiesz, że...

Polip
Wyróżniamy różne typy polipów. Biorąc pod uwagę rokowanie oraz czynności terapeutyczne ważne jest czy nie posiada on komórek nowotworowych. Podczas stwierdzenia występowania polipa nieodzowna jest kontrola endoskopowa bądź leczenie endoskopowe przy użyciu do tego celu przystosowanego specjalnego instrumentu czy leczenie chirurgiczne.

Polecamy

Nowotwory
Nowotwór łagodny nie daje przerzutów, stopniowo rozwija się w obrębie danego organu lub miejsca, jest możliwy do wyleczenia. Najczęściej usuwa się guz wraz z fragmentem otaczającej tkanki.

Archiwum

Pyralgina, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom pacjentów poszerza swoją ofertę o nowy produkt: Pyralginy Sprint w formie saszetek z granulatem do rozpuszczania w wodzie o smaku pomarańczowym. Pyralgina Sprint w saszetkach to ta sama siła działania przeciwbólowego jak w przypadku Pyralginy w tabletkach, jednak dzięki nowoczesnej rozpuszczalnej formie o przyjemnym, pomarańczowym smaku spełnia ona również wymagania osób szczególnie wrażliwych w tym zakresie.