| Tytuł: | Ból w podbrzuszu |
| Autor: | Zuzanna 17.2.2011, 10:18 |
| Hej! Od jakiegoś czasu strasznie boli mnie podbrzusze mam też zakłócone miesiączki- są one nieregularne i ze zmienną ilością krwawienia. Czy to może świadczyć o cystach? Czy muszę z tym iść do lekarza? | |
| Autor: | AngieBR 17.2.2011, 15:25 |
| W takim wypadku musisz iść koniecznie do lekarza, ponieważ tylko on na podstawie badań może stwierdzić czy masz cysty! | |
| Autor: | Marika 18.2.2011, 09:18 |
| Dziewczyno! W takiej sytuacji musisz jak najszybciej iść do ginekologa! Takie objawy są bardzo niepokojące i mogą świadczyć o jakiejś chorobie? Nie możesz tego lekceważyć. Lekarz na podstawie badania będzie mógł Ci o tym pomóc. Pamiętaj o tym! | |
| Autor: | Dusia 18.2.2011, 13:54 |
| Na ból podbrzusza mogę poradzić Pyralginę, ale na resztę- wizytę u ginekologa. | |
| Autor: | Zytka 21.2.2011, 08:33 |
| Na bóle brzucha możesz wziąć także leki o działaniu rozkurczającym, ale powinnaś jak najszybciej iść do lekarza, aby ten wyjaśnił przyczynę twoich dolegliwości. | |
| Autor: | Fiona 21.2.2011, 14:01 |
| Droga Zuzanno wierz mi, ale nikt bez wykonania odpowiednich badań nie stwierdzi czy masz cysty czy też nie, dlatego MUSISZ IŚĆ DO LEKARZA I ZROBIĆ ODPOWIEDNIE BADANIA!!!! | |

Zdrowie
Dobre zdrowie pozwala sprawnie funkcjonować w codzienności, realizować życiowe cele, wypełniać obowiązki zawodowe, spełniać swoje pasje itp. Jednak by zdrowie dopisywało, należy o nie zadbać. Troska o zdrowie jest troską o samego siebie i wyrazem szacunku dla własnej osoby.
Polip
Wyróżniamy różne typy polipów. Biorąc pod uwagę rokowanie oraz czynności terapeutyczne ważne jest czy nie posiada on komórek nowotworowych. Podczas stwierdzenia występowania polipa nieodzowna jest kontrola endoskopowa bądź leczenie endoskopowe przy użyciu do tego celu przystosowanego specjalnego instrumentu czy leczenie chirurgiczne.
Nowotwory
Nowotwór łagodny nie daje przerzutów, stopniowo rozwija się w obrębie danego organu lub miejsca, jest możliwy do wyleczenia. Najczęściej usuwa się guz wraz z fragmentem otaczającej tkanki.